Ροή ειδήσεων

Μητρικό γάλα, αποτελεί το χρυσό πρότυπο για τη διατροφή των βρεφών

«Το μητρικό γάλα αποτελεί το χρυσό πρότυπο για τη διατροφή των βρεφών, επειδή είναι μοναδικά προσαρμοσμένο στο να καλύπτει τις ανάγκες τους», επισημαίνει η διευθύντρια της Β’ Πανεπιστημιακής Νεογνολογικής Κλινικής – Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, καθηγήτρια ΑΠΘ Ελισάβετ Διαμαντή, με αφορμή το 4ο Κλινικό Φροντιστήριο Μητρικού Θηλασμού, που διοργανώνεται στις 5 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

«Ο μητρικός θηλασμός και το μητρικό γάλα προσφέρουν σημαντικά οφέλη τόσο στη μητέρα όσο και στο νεογνό, ενώ για την προαγωγή του θηλασμού θεωρείται κομβικός ο ρόλος των καλά ενημερωμένων επαγγελματιών υγείας. Αυτοί, λοιπόν, και ειδικά οι παιδίατροι, πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσουν και να προάγουν ασφαλείς και υποστηρικτικές συνθήκες στις μητέρες που επιλέγουν να θηλάσουν. Η πανδημία της Covid-19 επηρέασε αρνητικά την προαγωγή του θηλασμού. Επιβεβαίωσε όμως, για ακόμη μία φορά, πόσο θαυμαστός είναι αυτός ο “ζωντανός ιστός” στην προστασία της υγείας των βρεφών», σημειώνει η κ. Διαμαντή.

Μητρικό γάλα

Το 4ο Κλινικό Φροντιστήριο Θηλασμού έχει ως θέμα τις «Κατευθυντήριες οδηγίες προαγωγής μητρικού θηλασμού & χορήγησης μητρικού γάλακτος στην κλινική πράξη – CDC 2022», διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) και απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, όπως νεογνολόγοι, παιδίατροι, μαιευτήρες, μαίες και διαιτολόγοι.

Οι εργασίες του Φροντιστηρίου θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου (8:00-16:00) και στη διάρκειά τους οι επιστήμονες της Κλινικής θα επιδιώξουν να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού για την επιβίωση και σωστή ανάπτυξη των νεογνών, αλλά και για την υγεία των μητέρων.

Να σημειωθεί ότι στη Β’ Πανεπιστημιακή Νεογνολογική Κλινική-ΜΕΝΝ στο Παπαγεωργίου λειτουργεί από το 2019 Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος, που εξοπλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εξασφαλίζοντας την καλύτερη τροφή για τα βρέφη χάρη στη δωρεά μητέρων που έχουν περίσσευμα γάλακτος.

Στην ιστοσελίδα https://www.milkbank.gr/, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν έγκυρη πληροφόρηση για τη λειτουργία της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος και να ενημερωθούν για τις δράσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

Ασφαλές-Ταξίδι-στον-Κυβερνοχώρο

“Ασφαλές Ταξίδι στον Κυβερνοχώρο: 7+1 Στρατηγικές για την Αποτροπή των Χάκερ στο Διαδίκτυο”

Το ερώτημα δεν είναι εάν, αλλά πότε θα πέσετε θύμα χάκερ, σύμφωνα με τον Tony …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *