Ροή ειδήσεων

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 63ο είναι εδώ, #gopafree Film Festival

Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου στην πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκινά. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί την 63η διοργάνωσή του με ταινίες σε αίθουσες και διαδίκτυο.

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, γίνεται πράσινο, βιώσιμο και #gopafree, αφού από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022, οι επισκέπτες του θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ειδικούς κάδους συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων που έχουν τοποθετηθεί στους χώρους δραστηριοτήτων και προβολής του πλούσιου προγράμματος ταινιών του.

Το πρόγραμμα συλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης αποτσίγαρων μετά την επιτυχημένη υλοποίηση του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση με χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δεκαέξι συνολικά ειδικοί κάδοι βρίσκονται στα σημεία που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου σηματοδοτεί με την παρουσία του στην πόλη. Τα αποτσίγαρα που θα συλλεχθούν θα προωθηθούν προς ανακύκλωση, με στόχο η μεγαλύτερη διοργάνωση Πολιτισμού στη χώρα να παρουσιάσει το δικό της περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού από την επεξεργασία τους θα προκύψουν νέα φιλικά προς το Περιβάλλον υλικά. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια μεγάλη δράση Πολιτισμού και Τέχνης υιοθετεί το πρόγραμμα #gopafree. Είμαστε χαρούμενοι που για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι της έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα και ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερη εφαρμογή του τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με αυτή την πρωτοβουλία του επιβεβαιώνει την κοινωνική ευαισθητοποίηση του απέναντι στις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας μας και επιβεβαιώνει την δίδυμη σύμπραξη Πολιτισμός και Περιβάλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής και συνιδρυτής της Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου.

Η εφαρμογή του προγράμματος #gopafree που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με στόχο να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την βιωσιμότητα και στον τομέα των απορριμμάτων από τα τσιγάρα που αποτελούν επικίνδυνο απόρριμμα για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο.

Πηγή: kathimerini.gr

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

Η Τζένιφερ Άνιστον κάνει μήνυση στον Μπραντ Πιτ και ζητά 100 εκατομμύρια δολάρια

Μετά τα δικαστικά μπλεξίματα με την πρώην σύζυγό του, Αντζελίνα Τζολί, τώρα ο Μπραντ Πιτ ετοιμάζεται να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *