Ροή ειδήσεων

Χρήσιμα tips για να κάνετε οικονομία στα καύσιμα σας

Αρκετά σημαντικό κόστος για προϋπολογισμό μιας οικογένειας αποτελεί η αγορά ενός αυτοκινήτου, η χρήση όπως και η συντήρησή του, ειδικά αυτήν την εποχή κατά την οποία η βενζίνη και τα αναλώσιμα ανταλλακτικά είναι ακριβά. Συνεπώς, η υπόθεση «αυτοκίνητο» μπορεί να βγάλει εκτός προϋπολογισμού μια οικογένεια.

Η αναζήτηση οικονομικής βενζίνης

Το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων, βγάζει πολλές φορές εκτός προϋπολογισμού τις οικογένειες, κυρίως όταν αυτές θελήσουν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι. Η αναζήτηση της οικονομικότερης τιμής θα πρέπει να αποτελεί επιδίωξη του οδηγού, όχι όμως να αποτελέσει και πανάκεια, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, στα πρατήρια υγρών καυσίμων με τα φθηνότερα καύσιμα ελλοχεύει σε μεγαλύτερο βαθμό ο κίνδυνος νόθευσης. Ωστόσο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα βενζινάδικα που βρίσκονται στους αυτοκινητόδρομους, συνήθως είναι ακριβότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα που βρίσκονται στις πόλεις. Επομένως καλό θα είναι να εφοδιάζετε το όχημα πριν από το ταξίδι για να βρείτε πιο φτηνή τιμή.

3 παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση

Ο τρόπος οδήγησης, τα προγράμματα οδήγησης στα σύγχρονα αυτοκίνητα και η ταχύτητα του αυτοκινήτου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση καυσίμου. Όσο πιο χαλαρό είναι το στυλ οδήγησης και μικρότερη ταχύτητα, τόσο θα είναι μεγαλύτερη η οικονομία καυσίμου που θα επιτευχθεί.

Αξεσουάρ που… γλιτώνουν βενζίνη

Από την άλλη δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι υπάρχουν αξεσουάρ που βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου. Για παράδειγμα, ένα φιλμ στα πίσω παράθυρα θα μπορέσει να μειώσει τη θερμοκρασία της καμπίνας ενός αυτοκινήτου, άρα και την εκτενή χρήση του κλιματισμού που θα ανεβάσει την κατανάλωση. Η σωστή συντήρηση ενός αυτοκινήτου τις περισσότερες φορές συμβάλλει στη μείωση καυσίμου, αφού ο κινητήρας λειτουργεί περισσότερο ομαλά και αποτρέπει μελλοντική μεγάλη βλάβη που συνήθως είναι πολυδάπανη.

Συμβουλές για τα ελαστικά

Τα φθηνότερα ελαστικά, εκτός του γεγονότος ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των επιβατών, θα χρειαστούν αλλαγή σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τα επώνυμα. Αυτό από μόνο του θα αποτελέσει ένα επιπλέον κόστος για την αγορά τους. Επίσης, μια καλή έρευνα αγοράς στην αγορά των ελαστικών θα μπορέσει να μειώσει σημαντικά το κόστος κτήσης, ενώ σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παίζει η σωστή πίεση των ελαστικών.

Αν και ο ανταγωνισμός στις ασφαλιστικές εταιρείες είναι μεγάλος, εντούτοις μια καλή έρευνα ή μια εκτενής συζήτηση με τον ασφαλιστικό σύμβουλο, θα μπορέσει να αποβεί χρήσιμη και εποικοδομητική εξοικονομώντας χρήματα και καλύτερες παροχές ασφάλειας στο όχημα.

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

Θέρμανση newsforall.gr

Θέρμανση: Τι με συμφέρει; Καλοριφέρ, κλιματιστικό ή σόμπα;

Θέρμανση: Το κρύο άρχισε και στην Ελλάδα, με τους πολίτες να αναζητούν συμφέρουσες λύσεις για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *