Ροή ειδήσεων

Δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε το χειμώνα; Το κόλπο για να τα καταφέρετε

Ένα κλειδί για τη βελτίωση του ύπνου τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα ανακαλύφθηκε μέσω μιας σημαντικής έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pineal Research, αποκαλύπτει πώς η έλλειψη ηλιοφάνειας το χειμώνα επηρεάζει τον ύπνο μας και προτείνει λύσεις για τη βελτίωσή του.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου καταγράφηκαν να κοιμούνται και να ξυπνούν πιο αργά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εξαιτίας της περιορισμένης ηλιοφάνειας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η λύση βρίσκεται στην αύξηση της έκθεσης στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και όταν τονίζει η συννεφιά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή βιολογίας Horacio de la Iglesia, η έλλειψη ηλιακού φωτός αποδυναμώνει το κιρκάδιο ρολόι του οργανισμού, καθυστερώντας την ώρα του ύπνου κατά περίπου 40 λεπτά το χειμώνα. Η έρευνα παρακολούθησε 507 προπτυχιακούς φοιτητές και ανέδειξε ότι η έκθεση σε τεχνητό φως τις βραδινές ώρες καθυστερεί το κιρκάδιο ρολόι κατά περίπου 15 λεπτά.

Η συμβουλή που απορρέει από αυτήν την έρευνα είναι ότι πρέπει να απολαμβάνουμε το ηλιακό φως το πρωί, ακόμη και όταν είναι συννεφιασμένο, για να ρυθμίσουμε τον ύπνο μας. Κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, πρέπει να περιορίζουμε την έκθεση σε τεχνητό φως και οθόνες, προκειμένου να αποφύγουμε προβλήματα ύπνου. Με αυτόν τον τρόπο, συντονίζουμε τον κιρκαδιανό ρολόι του οργανισμού μας και αντιμετωπίζουμε τυχόν διαταραχές ύπνου.

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

“Η Ελλειπής Βιταμίνη που Συνδέεται με την Απώλεια Μαλλιών”

“Η διατροφή αποτελεί ένα ζωτικό στοιχείο που επηρεάζει πολλές πτυχές της υγείας μας, με μία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *