Ροή ειδήσεων

«Ειδοποίηση» από τη Google προς τους κατόχους λογαριασμών – Ποιοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο διαγραφής

Οι λογαριασμοί που παρέμειναν ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια θα υποστούν διαγραφή από τη Google από την Παρασκευή (1/12).

Όπως είχε προειδοποιήσει η αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων του τεχνολογικού κολοσσού, Ρουθ Κρίτσελι, οι αλλαγές αυτές ήταν ήδη γνωστές από το Μάιο.

Η διαγραφή αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο των υπηρεσιών του Google Workspace, περιλαμβανομένων των Gmail, Docs, Drive, Meet, και Calendar, καθώς και του YouTube και του Google Photos.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των ενεργών χρηστών από ηλεκτρονικές απάτες και «πειρατεία».

Σύμφωνα με την Κρίτσελι, οι παλιοί λογαριασμοί που παραμένουν ανενεργοί για πολλά χρόνια εκτίθενται σε κίνδυνο από χάκερ, καθώς οι κωδικοί πρόσβασης τους συχνά βασίζονται σε παλαιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς που έχουν παραβιαστεί στο παρελθόν.

Τονίστε, ωστόσο, ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός που κινδυνεύει να διαγραφεί θα λαμβάνει “πολλαπλές ειδοποιήσεις” πριν από οποιαδήποτε ενέργεια.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους άμεσα ενδιαφερόμενους για τη “διαφύλαξη των προσωπικών τους στοιχείων και την πρόληψη οποιασδήποτε μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον λογαριασμό σας, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τις υπηρεσίες μας”.

Πώς να αποτρέψετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας

Για να διατηρήσετε έναν ενεργό λογαριασμό και να αποφύγετε τη διαγραφή, σας συνιστούμε ως χρήστες της Google να ανοίξετε ή να αποστείλετε ένα email, να χρησιμοποιήσετε το Google Drive, να κατεβάσετε μια εφαρμογή από το Google Play Store ή απλώς να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στο Google ενώ είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας.

Κάθε λογαριασμός που έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο στο YouTube δεν θα επηρεαστεί, ανεξάρτητα από το πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε.

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

facebook-meta-newsforall

Ήρθαν σαρωτικές αλλαγές στο Facebook – Τι ισχύει με τη συνδρομή και τις διαφημίσεις

Η Meta ανακοίνωσε την υποχρέωση των χρηστών της στην Ευρώπη να κάνουν μια επιλογή: είτε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *