Ροή ειδήσεων

Η Google θα διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail τον επόμενο μήνα – Tι να κάνετε για να μην χάσετε το email σας

Η Google ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εκκαθάριση του Gmail τον Δεκέμβριο, με την εταιρεία να εκτιμά ότι πιθανότατα θα διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών από την υπηρεσία της. Νωρίτερα φέτος η εταιρεία γνωστοποίησε τα σχέδιά της για διαγραφή λογαριασμών Gmail, αναφέροντας την αδράνεια και την ανάγκη να γίνει το Gmail μια ασφαλέστερη επιλογή ως τους κύριους λόγους πίσω από την κίνηση.

«Οι χρήστες θέλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο να είναι ασφαλή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επενδύσει σε τεχνολογία και εργαλεία, για να προστατεύσουμε τους χρήστες μας από απειλές όπως ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) και κλοπή λογαριασμών», ανέφερε σε μια ανάρτησή της η Ruth Kricheli, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων της Google.

Ενώ γνωρίζουμε για την επερχόμενη εκκαθάριση του Gmail εδώ και αρκετούς μήνες, όσοι δεν ενημερώνονται τακτικά για το θέμα μπορεί να το έχουν ξεχάσει. Με την εκκαθάριση να ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα, είναι σημαντικό να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το λογαριασμό σας.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail ενεργό και να αποφύγετε τη μαζική διαγραφή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνετε ενεργοί σε αυτόν. Κυρίως, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google και στη συνέχεια να τον χρησιμοποιήσετε για να διαβάσετε ένα email, να παρακολουθήσετε ένα βίντεο YouTube κ.λπ.
Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι η Google δεν υπολογίζει το όνομα χρήστη και τον λογαριασμό σας ως ανενεργά όταν ξεκινήσει η μαζική εκκαθάριση του Gmail τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, το να αφήσετε να διαγραφούν παλιοί και πιθανώς παραβιασμένοι λογαριασμοί είναι κάτι περισσότερο από μια καλή κίνηση για ασφάλεια.

Πώς να διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας

Ο απλούστερος τρόπος για να διατηρήσετε έναν Λογαριασμό Google ενεργό είναι να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 χρόνια. Εάν έχετε συνδεθεί πρόσφατα στον Λογαριασμό σας Google ή σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες μας, ο λογαριασμός σας θεωρείται ενεργός και δεν θα διαγραφεί. Η δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει αυτούς τους τύπους ενεργειών που πραγματοποιείτε όταν συνδέεστε ή ενώ είστε συνδεδεμένοι στον Λογαριασμό σας Google:

  • Ανάγνωση ή αποστολή email
  • Χρήση του Google Drive
  • Παρακολούθηση βίντεο στο YouTube
  • Λήψη εφαρμογής στο Google Play Store
  • Χρήση της Αναζήτησης Google
  • Χρήση της σύνδεσης με το Google για να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου μέρους

Εάν έχετε ρυθμίσει μια υπάρχουσα συνδρομή μέσω του Λογαριασμού σας Google, για παράδειγμα στο Google One, μια δημοσίευση ειδήσεων ή μια εφαρμογή, εξετάζουμε επίσης αυτήν τη δραστηριότητα λογαριασμού και ο λογαριασμός σας δεν θα επηρεαστεί. Επιπλέον, δεν σκοπεύουμε να διαγράψουμε λογαριασμούς με βίντεο YouTube αυτήν τη στιγμή.

Πηγή: FOXreport.gr

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

Πώς να αποτρέψετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας

«Ειδοποίηση» από τη Google προς τους κατόχους λογαριασμών – Ποιοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο διαγραφής

Οι λογαριασμοί που παρέμειναν ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια θα υποστούν διαγραφή από τη Google …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *