Ροή ειδήσεων

Πως Να Καθαρίσει Το Πλυντήριο Σας Σε 1 Λεπτό;

Το πλυντήριο σας είναι ίσως η πιο δύσκολη συσκευή στο σπίτι για να καθαρίσετε. Καθαρίζει τα ρούχα σας, αλλά λερώνεται όλο και περισσότερο από μόνο του. Πίσω από κάθε άκρη του, η βρωμιά συνεχίζει να συσσωρεύεται μέχρι να είναι πολύ αργά. Πλένετε τη βρωμιά στα ρούχα σας αλλά θα σπάσει στο πλυντήριο σας. Αλλά πώς καθαρίζετε πραγματικά αυτό το μηχάνημα; Σας έχουμε τη λύση και μπορείτε να τη διαβάσετε στη συνέχεια!

Γιατί πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το πλυντήριο σας;

Κανένα βιβλίο με συμβουλές οικιακού καθαρισμού δε θα ήταν τόσο πλήρης χωρίς ένα καλό άρθρο σχετικά με τον βαθύ καθαρισμό του πλυντηρίου σας. Και ειδικά εκείνες οι ενοχλητικές λαστιχένιες άκρες όπου τα πάντα παραμένουν μέσα. Οι βρώμικες, λιπαρές άκρες όχι μόνο χαλάνε τη συσκευή, αλλά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα ζωντανά χρώματα και την ανθεκτικότητα των ρούχων σας. Ωστόσο, συχνά καθαρίζουμε το πλυντήριο μας μόνο επιφανειακά. Μια γρήγορη, νωχελική επιδιόρθωση είναι χρήσιμη αλλά σύντομα το μετανιώνετε.

Τα πλυντήρια ρούχων συντηρούνται εύκολα με αυτήν την απλή συμβουλή. Και πρέπει πραγματικά να το κάνετε. Διότι μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο αν το αφήσετε βρώμικο! Το να αφήνετε τη βρωμιά επάνω (ακόμα κι αν είναι λίγο) μπορεί να είναι επικίνδυνο. Δε μας πιστεύετε; Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε. Όταν αφήνετε σκόνη, βρωμιά και άλλες ανεπιθύμητες οσμές στο πλυντήριο, συσσωρεύονται γρήγορα. Αυτό φράζει τους εύκαμπτους σωλήνες και άλλες είδους αποχετεύσεις και μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του μηχανήματος σας. Και με προγράμματα που φτάνουν σε θερμοκρασίες 90 βαθμών, αυτή η υπερθέρμανση μπορεί να μετατραπεί ακόμη και σε φωτιά. Θα σας πούμε τι χρειάζεστε για αποφύγετε τυχόν βλάβες που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στην αντικατάσταση του πλυντηρίου σας. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά! Πρέπει επίσης να προστατεύσετε την πρίζα, η οποία φυσικά βρίσκεται κοντά στη συσκευή. Σε περίπτωση πλημμύρας λόγω απόφραξης, το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί γρήγορα να προκαλέσουν δυσάρεστο βραχυκύκλωμα. Χρειάζεστε πραγματικά αυτό το κόλπο για να κρατάτε τα πάντα πεντακάθαρα. Κάντε αυτό τουλάχιστον μια φορά το μήνα και θα είστε μια χαρά. Αυτά που χρειάζεστε είναι τα εξής: Υγρό απορρυπαντικό – Λεμόνι – Σόδα – Σφουγγάρι – Πανιά καθαρισμού – Παλιά οδοντόβουρτσα – Τσιμπιδάκι φρυδιών. Στην επόμενη σελίδα θα σας εξηγήσουμε πώς ακριβώς λειτουργεί!

Με δύο απλά βήματα

Πρώτα καθαρίζουμε το συρτάρι που μπαίνει το απορρυπαντικό και το δοχείου νερού. Έχετε μια δεξαμενή νερού που είναι ακόμα πλήρως γεμάτη με τα περιεχόμενα της προηγούμενης πλύσης σας; Τότε αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε. Γυρίστε τη βαλβίδα και κρατήστε ένα χαμηλό δοχείο κάτω από το άκρο του σωλήνα. Όλο το νερό που ήταν ακόμα στο μηχάνημα μπορεί να τρέξει σε αυτό. Στη συνέχεια, φτιάξετε ένα μείγμα σόδας και νερού και εφαρμόστε το και στα δύο μέρη. Φροντίστε να έχει ένα πάχος λεπτής πάστας. Χωρίς να περνάει τον ένα πόντο, αλλά αρκετά λεπτό ώστε να απλώνεται ευχάριστα. Και μετά έρχεται η υπέροχη χημική αντίδραση. Πιάστε το χυμό λεμονιού και περιχύστε με το μείγμα.

Στη συνέχεια, κλείστε γρήγορα τις βαλβίδες και τα συρτάρια ώστε να μην μπορούν να διαφύγουν οι αναθυμιάσεις. Η χημική αντίδραση δημιουργεί έναν παχύ αφρό που φτάνει μέχρι τις μικρότερες ρωγμές της συσκευής σας. Τώρα πρέπει απλώς να περιμένετε και επιτέλους όλα μπορούν να αφαιρεθούν με ένα απαλό καθάρισμα ενός πανιού από μικροΐνες. Αναρωτιέστε πώς το κάνουμε αυτό με το τύμπανο και ειδικά αυτές τις ενοχλητικές άκρες από καουτσούκ; Διαβάστε για να μάθετε τη συνέχεια. Μια μικρή υπόδειξη: Χρειάζεστε μια οδοντόβουρτσα! Πιθανότατα να έχετε ήδη όλα τα είδη που χρειάζονται για ένα καθαρό τύμπανο στο σπίτι. Απλώς δεν ξέρατε ότι θα μπορούσαν να δουλέψουν και για αυτό. Αν δεν τα έχετε ακόμα στο σπίτι, κάθε σούπερ μάρκετ έχει αρκετό απόθεμα για όλα όσα χρειάζεστε. Η διαδικασία για το τύμπανο σας είναι βασικά η ίδια όπως και για τα συρτάρια σας. Και λόγω της χημικής διαδικασίας που πρακτικά κάνει τη δουλειά για εσάς, διαρκεί μόνο 1 λεπτό. Τον υπόλοιπο χρόνο έχετε να τον σπαταλήσετε για ένα καλό επεισόδιο στο Netflix ή άλλες οικιακές δραστηριότητες. Το τύμπανο και τα ελαστικά του θα γίνουν πεντακάθαρα, χωρίς να άγχος και κόπο!

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

ρυθμίσεων του iPhone-newsforall

Οι 4 ρυθμίσεις στο iPhone που θα αλλάξουν τη ζωή σας και θα επιταχύνουν το τηλέφωνό σας αμέσως

Η αλλαγή ορισμένων ρυθμίσεων του iPhone μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να έχετε ένα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *