Ροή ειδήσεων

Τέλη κυκλοφορίας 2024 στο myCAR: Ποιοι είναι οι τρόποι πληρωμής, πότε λήγει η προθεσμία

Έχει ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων τη δυνατότητα να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, να λάβουν το ειδοποιητήριό τους, να το εκτυπώσουν, και να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως τα ειδοποιητήρια θα περιλαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής για τράπεζα, ενώ θα διαθέτουν επίσης QR Code για τη διευκόλυνση πληρωμών είτε σε φυσικό κατάστημα τράπεζας είτε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επιπλέον, υπάρχει η εναλλακτική επιλογή της φυσικής επίσκεψης στα ΕΛΤΑ για την εξόφληση του ποσού.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2024 είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. 

Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, προτείνεται να έχετε κοντά σας τους κωδικούς του Taxisnet, το προσωπικό σας ΑΦΜ, καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας. Στη συνέχεια, ανοίγετε την εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.

Αμέσως μετά, επιλέγετε την επιλογή “ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ”. Σε αυτό το σημείο, εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και, στη συνέχεια, πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.

Στη συνέχεια, επιλέγετε την επιλογή “Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων”. Αμέσως μετά, επιλέγετε την κατηγορία “Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων”.

Στη συνέχεια, επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2024) που εμφανίζονται είναι σωστά και, έπειτα, εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας (υπάρχει η επιλογή).

Στη συνέχεια, πατάτε “Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας” για να αποθηκεύσετε το αρχείο στο κινητό σας ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια θα μπορέσετε να το εκτυπώσετε.

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Τρόποι πληρωμής

– Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

– Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

Σχολείο-Γιατί το παιδί φέρνει «κακούς» βαθμούς και τι να κάνω για να το βοηθήσω

Σχολείο: Γιατί το παιδί φέρνει «κακούς» βαθμούς και τι να κάνω για να το βοηθήσω;

Χαμηλή επίδοση στο σχολείο; Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τους βαθμούς του σχολικού …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *