Ροή ειδήσεων

Tips για το Gmail που ίσως δε γνώριζες ότι υπάρχουν

Μπορεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google να έχει κυριαρχήσει στον πλανήτη, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν βασικές λειτουργίες του.

Οι online χρήστες που χρησιμοποιούν το Gmail παγκοσμίως ξεπερνούν το 1,5 δισεκατομμύριο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία της Google που δημιουργήθηκε το 2004, έχει καταφέρει σήμερα να είναι η κυρίαρχη πλατφόρμα, όσον αφορά την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων παγκοσμίως. Υπάρχουν, όμως, ορισμένες λειτουργίες που, παρά τη μεγάλη απήχηση, παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Ποιες είναι αυτές, πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και με ποιο τρόπο θα καταφέρουν αυτές οι λειτουργίες να μας λύσουν τα χέρια σε διάφορα ζητήματα που μας έχουν απασχολήσει κατά καιρούς όσον αφορά το Gmail;

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Δώσε τέλος στα spam εμπορικά μηνύματα

Συνδέσου στον λογαριασμό σου και πάτα στην μπάρα αναζήτησης τη λέξη unsubscribe. Εκείνη τη στιγμή θα σου εμφανιστούν όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δεν επιθυμείς να υπάρχουν στον τοίχο σου. Τα επιλέγεις όλα και πατάς διαγραφή. Και μόλις απαλλάχθηκες.

Αναίρεση αποστολής ενός μηνύματος

Πολλές φορές μπορεί να σου τύχει να στείλεις κατά λάθος ένα email, ή να φτάσει σε παραλήπτη που δεν επιθυμείς. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν πως το Gmail σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις undo; Μπορείς, λοιπόν, να μπεις στο εικονίδιο των γενικών ρυθμίσεων που βρίσκεται πάνω δεξιά και να πατήσεις Αναίρεση αποστολής για ένα διάστημα μεταξύ 5 έως 30 δευτερολέπτων. Το πρόβλημά σου λύθηκε.

Aυτόματη διαχείριση των εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Με τα φίλτρα μπορείτε να εκτελείτε διάφορες ενέργειες, όπως να προσθέτετε ετικέτες, να αρχειοθετείτε, να διαγράφετε, να προσθέτετε αστέρι και να προωθείτε τα εισερχόμενα μηνύματά σας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία κανόνων για να φιλτράρετε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Πώς να στείλεις ένα εμπιστευτικό email

Πρόκειται για email που δεν μπορεί να προωθηθεί, να αντιγραφεί ή να εκτυπωθεί. Για να το κάνεις θα πρέπει κάνεις κλικ στην επιλογή σύνταξης και ύστερα στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου, πάτα στην επιλογή Ενεργοποίηση λειτουργίας εμπιστευτικότητας.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το Gmail χωρίς ίντερνετ

Όντως το Gmail σου δίνει τη δυνατότητα να διαβάσεις ή να απαντήσεις σε μηνύματα ακόμη κι όταν δεν έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, μπαίνεις ξανά στις ρυθμίσεις σου, και πατάς πάνω στην μπάρα «Εκτός Σύνδεσης» που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Πώς να χρησιμοποιήσεις shortcuts

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο Google, θα βρεις μια σειρά από shortcuts που θα σου λύσουν τα χέρια. Για να ελέγξεις, λοιπόν, μόνο σου ποια σε διευκολύνουν περισσότερο ως προς τη συγγραφή και την αποστολή των μηνυμάτων, μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα υποστήριξης του Gmail.

Πώς να στείλεις ένα email αργότερα

Ακριβώς δίπλα από το μπλε εικονίδιο της Αποστολής, υπάρχει ένα λευκό βελάκι προς τα πάνω. Αν το πατήσεις, θα μπορέσεις να προγραμματίσεις την αποστολή ενός mail, όποτε εσύ επιθυμείς.

Πώς να βάλεις το Gmail σου σε αναμονή

Υπάρχει κάποιο mail με το οποίο θα ήθελες να ασχοληθείς αργότερα; Μπορείς να εισέρθεις στο μήνυμα, να πατήσεις πάνω στο εικονίδιο του ρολογιού και να θέσεις σε αναβολή τη συγκεκριμένη συζήτηση για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείς.

Έναρξη μιας βιντεοκλήσης

Μόλις προσθέσετε κάποιον χρήστη στη λίστα συζητήσεων του Hangouts, μπορείτε να ξεκινήσετε μια βιντεοκλήση μαζί του από τα εισερχόμενά σας, τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού σας πάνω από το όνομά του και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Έναρξη βιντεοκλήσης.
Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις βιντεοκλήσεις.

===============================

Ακολουθήστε το newsforall.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

===============================

About diaxiristis

Check Also

Ο άνθρωπος το 3.000 μ.Χ θα είναι έτσι

Ο άνθρωπος το 3.000 μ.Χ θα είναι έτσι.; Γιατί λένε ότι η έρευνα και τα γραφιστικά δεν έχουν βάση

To άρθρο της Daily Mail βασίστηκε σε ένα άρθρο του tollfreeforwarding.com που παρουσιάζε το πώς …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *